Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bestellen in de webwinkel van Nootje?

Bestellen kan op twee manieren.

  1. Door bij elke bestelling uw gegevens in te voeren en vervolgens uw order te plaatsen. Uw gegevens worden alleen gebruikt om de bestelling te maken en te verzenden. Ze worden niet bewaard.
  2. Door een account aan te maken in de webwinkel van Nootje. U voert uw gegevens slechts één keer in bij de registratie als nieuwe klant. Vervolgens kunt u met een login en password direct en snel inloggen in uw account. De volgende keer kunt u met uw login en password eenvoudig en snel bestellen. Bovendien kunt u dan uw bestelhistorie zien.

Hoe kan ik betalen in de webwinkel van Nootje?

U kunt uw bestelling bij www.nootje.eu  veilig betalen met iDEAL.

Grote Nederlandse banken zoals Postbank, ABN AMRO, Rabobank en SNS Bank ondersteunen iDEAL. Toegang tot internet­ bankieren van één van de deelnemende banken is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDEAL.

Met iDEAL betaalt u veilig en gemakkelijk uw online aankopen. U rekent af in de vertrouwde internet betaalomgeving van uw eigen bank, met de specifieke beveiligings­methodes van de bank De betaling wordt direct ten laste van de betaalrekening uitgevoerd. iDEAL lijkt daarmee op een pinbetaling.

Worden er verzendkosten in rekening gebracht?

Bij orderbedragen vanaf € 40,- betaalt u geen verzendkosten.
Voor het verzenden van een bestelling onder € 40,- brengen wij u verzendkosten in rekening volgens de tarieven van PostNL.
Wij leveren ook buiten Nederland.

Wat is de levertijd van een bestelling?

Als u op maandag t/m zaterdag vóór 16:00 uur bestelt, dan bieden wij uw bestelling nog dezelfde dag aan bij PostNL.
Als u op zondag bestelt, dan bieden wij uw bestelling op maandag aan bij PostNL.

Hoe stuur ik producten retour?

Producten kunnen binnen 7 werkdagen na levering worden geretourneerd onder vermelding van de reden. Neem hiervoor contact op met de klantenservice via www.nootje.eu U krijgt bericht naar welk adres u de producten kunt terugsturen. De verzendkosten zijn dan voor uw rekening, tenzij anders is overeengekomen.

Wat gebeurt er met mijn persoons- en bestelgegevens?

Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd, conform de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) hieraan stelt. Al uw gegevens worden geregistreerd in het een gegevensbestand waarvan Nootje Holding de eigenaar is. Het doel van deze registratie is om u te informeren en om u speciale aanbiedingen te doen. De gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld. De registratie en het beheer van uw gegevens vinden plaats in overeenstemming met de geldende privacywetgeving.

Heeft u een andere vraag?

Stuur dan een e-mail naar Info@nootje.eu en u ontvangt zo snel mogelijk een antwoord van ons.

Uw bestelling wordt geleverd door Nootje, via:

Nootje, Oisterwijk

Gemullehoekenweg 3
5061 MA Den Bosch

Kvk:  63497123
BTW-nummer: NL002293824B70
E-mail: Info@nootje.eu